Telefoon

024-3481352

Praktijkinformatie

Werkgebied

Gemeente Nijmegen
Noord (Lent, Ressen) | Centrum | Oost

Gemeente Lingewaard  
Huissen | Bemmel | Gendt | Angeren | Doornenburg | Haalderen

Gemeente Overbetuwe
Elst | Oosterhout | Slijk-Ewijk | Valburg

Praktijklocaties

Op de verschillende locaties zijn we op afspraak aanwezig:

Locatie Nijmegen

Dinsdagochtend 10.00-11.00 uur

Adres
Dienstencentrum OBG
Professor Cornelissenstraat 2
6524 PJ Nijmegen

Locatie Lent

Maandagmiddag 14.00-17.00 uur

Adres
St. Jozef
Lentse Schoolstraat 25
6663 CP Lent

Locatie Huissen

Donderdagmiddag 15.00-17.00 uur

Adres
Medisch Centrum Polseweg
Polseweg 19
6851 DA Huissen

Beginnen met ergotherapie

Verwijzing

U kunt zich aanmelden bij Ergotherapie Adapt-oost met of zonder een verwijzing. Een verwijzing is wel heel welkom! Wanneer u zonder verwijzing  een afspraak wilt maken, is de ergotherapeut verplicht om te beoordelen of u voor directe toegang ergotherapie (DTE) in aanmerking komt. De ergotherapeut stuurt een verslag van de DTE-screening naar uw huisarts, dit is onderdeel van de DTE regeling. In sommige situaties moeten we eerst extra informatie opvragen bij uw behandelend (huis)arts. U kunt dit voorkomen als u bij aanmelding over een verwijzing beschikt voorzien van relevante medische gegevens. We kunnen dan direct starten met uw hulpvraag. Bij de eerste afspraak zijn we verplicht te vragen naar een legitimatiebewijs en zorgpas.

Van begin tot einde

Werkwijze

Nadat u verwijzing of aanmelding is ontvangen starten we met een kennismakingsgesprek. We inventariseren waarbij u hulp wilt hebben en wat uw wensen zijn. Vervolgens analyseren we de situatie met een vragenlijst, observatie, testen en/of contact met betrokken zorgverleners. Samen stellen we doelen op en maken een plan van aanpak: wat is haalbaar? Wat is het allerbelangrijkste? Waar komt het accent op te liggen? De behandelingen vinden veelal in uw thuissituatie plaats, zodat we een goed beeld krijgen van uw dagelijkse situatie en u de adviezen direct in uw eigen omgeving kunt toepassen. Het aantal behandelingen is voor iedereen variabel dat hangt af van de vraagstelling en hoe makkelijk u veranderingen kunt toepassen. Het traject wordt beëindigd met een evaluatiegesprek en een rapportage naar uw verwijzer.   

Waar u recht op heeft

Vergoeding

Ergotherapie maakt onderdeel uit van de basiszorgverzekering. Per kalender jaar heeft u recht op 10 uur ergotherapie. De kosten van ergotherapie vallen onder uw verplichte eigen risico. Adapt-oost heeft contracten met bijna alle zorgverzekeraars (zie actueel). Onze behandelingen worden direct bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Vanuit uw aanvullende zorgverzekering kunnen extra uren ergotherapie of enkele uren instructie aan mantelzorg vergoed worden. Wilt u meer informatie over uw eigen risico? Kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverzekering/vraag-en-antwoord/eigen-risico-zorgverzekering

Wilt u meer weten over de tarieven?

Kunnen wij u helpen?

Een afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen of mailen. Tijdens behandelingen nemen we de telefoon minder makkelijk op. Laat dan een bericht achter op de voicemail. Wij bellen u terug zodra het kan. Een email sturen mag natuurlijk ook.

Afspraak verzetten/annuleren

Als u een afspraak wilt verzetten of afzeggen, dient u dit minimaal 24 uur van te voren te doen.  Een te laat geannuleerde of niet nagekomen afspraak, brengen wij geheel of gedeeltelijk in rekening.

Werkdagen

Maandag 09.00-17.00
Dinsdag 09.00-17.00
Donderdag 09.00-17.00
Vrijdag 09.00-14.00

Scroll to top